Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Общността на Ветеринарната гимназия в Добрич с петиция в подкрепа на досегашен зам.-директор

Бившата ученичка от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “проф. д-р Георги Павлов” в Добрич Петя Пенева организира петиция, с която събира подкрепа за досегашния зам.-директор д-р Николина Георгиева, която участва в конкурс за директор на гимназията, но комисия избра другия кандидат Даниела Станкова Георгиева.

Свързахме се с временното ръководство на гимназията, откъдето заявиха, че подкрепят петицията “на 100%”.

Целият екип на училището, учениците и родителите настояват, бивши ученици и свързани с гимназията хора подкрепят досегашния директор и настояват за прозрачност в конкурса за директор.

Подписката е създадена на 12 март и до този момент има над 200 подписа. В нея се призовава за обединение “в борбата за достоен и честен директор”.

Публикуваме текста на полицията без редакторска намеса:

“Моля, всички настоящи и бивши възпитаници на ПГВМ, да  се обединим в борбата за достоен и честен директор на ПГВМ ,,Проф.д-р.Г Павлов,, в лицето на д-р Николина Георгиева. Предала опита и любовта от професията си, д-р Георгиева е на първо място добър човек, който заслужава да бъде достоен директор на гимназията по Ветеринарна медицина. Училище с традиции изучило поколения ученици реализирали се в ветеринарната медицина, хуманната и много други професии. Нека застанем до нея и нашите учители както те до нас, докато учехме, израствахме, развивахме и отлитахме. Да се обединим за да може това училище да успее да се съхрани такова, каквото го помним и искаме да го видят поколения напред в лицето на д-р Георгиева.”

Снимката е от пресконференция след проведения конкурс за директор /08.03.2024 г./

 

c