Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Учители и персонал на Ветеринарната гимназия в Добрич на протест срещу избора на нов директор

Почти целия учителски и помощен състав на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов" в Добрич поиска ревизия на конкурса за директор на гимназията и постави под съмнение компетенциите на избраната за директор Даниела Станкова Георгиева.

Те изпращат отворено писмо до редица институции подписано от всички учители и неучителски персонал, само един служител не се е подписал.

Екипът на училището твърди, че комуникацията на Регионалното управление на образованието и началникът му Светлана Василева е влошена. Има съмнителни моменти около конкурса. Комисията не е била равнопоставена, тя е съставена от петима членове, трима от които са от една институция – РУО Добрич. Останалите двама са подписали протокола от заседанието с особено мнение.

Учителите от гимназията посочиха, че новоизбраната директорка не е запозната добре с дейността на ПГВМ "Проф. д-р Г. Павлов" гр. Добрич, като при изслушване в комисията го е показала. Те смятат също, че липсват компетенции за управление на една от трите гимназии по ветеринарна медицина и подкрепиха твърдението си с факта, че другите две подобни гимназии в страната се управляват от ветеринарни специалисти. Избраната за директор е учителка по руски език в СУ “Христо Смирненски” в с. Крушари и доскорошен директор там.

Сред мотивите за съмненията на учителите и неучителския състав също са е и факт, че Георгиева е напуснала директорския пост в Крушари преди да е ясен резултатът от конкурса за директори.

Искането за ревизия на протокола от конкурса и видеозаписите не означава, че екипът на училището няма да работи с новия директор, а цели да се изчистят всички съмнения.

В понеделник учители и персонал излизат на протест пред Регионалното управление на образованието в Добрич.

Очаквайте още подробности!

c