Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Община Крушари организира кампания за събиране на излезли от употреба електроуреди

За четвърта година Община Крушари организира кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Тя ще се проведе в периода от 28 до 31 май.

Жители, институции, фирми, които имат непотребна компютърна техника, домакинска техника - готварски и микровълнови печки, ютии, бойлери, перални, телевизори или друго електрическо и електронно оборудване, могат да го предадат за рециклиране.

Кампанията се реализира в изпълнение на дейностите от Програма за управление на отпадъците на Община Крушари за периода 2021-2028 г.

Извозването на предаденото негодно за употреба електрическо и електронно оборудване ще се осъществи на 3-ти юни от организациите по оползотворяване „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ“ АД, съгласно договор за сътрудничество.

Инициативата стартира на 28 май (вторник) и ще продължи до 31 май (петък). Отпадъците могат се предават в посочените дни в Община Крушари или кметството на населеното място. За едрогабаритни отпадъци трябва да се подаде заявка за транспортиране на телефон 05771/2024.

След приключване на кампанията Община Крушари ще обяви събраното количество излязло от употреба оборудване.

Крайните резултати от дейността са намаляване на количеството депонирани отпадъци, пестене на суровини и ресурси за осигуряване на чиста околна среда за нас и нашите деца.

c