Събота, 28 септември 2024

28.09.2024

Последвайте ни

Община Добрич организира втори Велопоход „Спортът е алтернатива“

За втора поредна година Община град Добрич, Общинският съвет по наркотични вещества – Добрич и Превантивно-информационният център към него организират Велопоход под надслов „Спортът е алтернатива“, съобщават от местната управа.

Повод е Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик – 26 юни. Спортната проява ще се състои ден по-рано – на 25-и, неделя, от 9:00 часа.

Маршрутът е от сборния пункт – при уширението до Детска ясла №4 „Щастливо детство“ в края на Градски парк „Свети Георги“, до центъра на село Богдан, и обратно. Велосипедисти под 12-годишна възраст задължително трябва да дойдат с придружител.  

Организаторите са подготвили изненади, а всички участници, преминали целия маршрут, ще могат да участват в томбола за специални награди.

С цел безопасност колоната от велосипедисти ще бъде водена от пилотна полицейска кола, а в края ѝ ще се движи служебен автомобил. Инициативата няма състезателен характер – целта е да се повиши осведомеността за проблема и да постигнем свят, свободен от зависимост, казват от Общината.  

c