Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Образователен форум „Богатствата и рисковете на Добруджа“ се проведе в Шабла

На 8 юни е базарът за употребявани вещи

В Шабла се провеждат инициативи по повод Световния ден за опазване на околната среда. На 5 юни в Зеления образователен център започна Образователен форум „Богатствата и рисковете на Добруджа“, съобщават от Община Шабла. В него се включиха ученици от 5 и 7 клас при СУ „Асен Златаров“ в Шабла и възпитаници на СУ „Йордан Йовков“ в Каварна.

Георги Енчев – земеделски производител от Шабла, запозна учениците с местното земеделие. Той разказа за трудностите, които то носи, но и за удовлетвореността, когато сложиш на трапезата си произведената собствена продукция.

Представителят на „Зелени Балкани“ Георги Стоянов разказа за биоразнообразието на Добруджа - факт, с който всички ние можем да се гордеем. Презентация, която предизвика сериозни дискусии, представи Илиян Илиев от Обществен център за Околна среда и устойчиво развитие – какво наричаме глобално затопляне и как можем да го променим. Програмата включваше още наблюдение на птици и посещение на местен земеделски обект.

Базар за употребявани вещи ще се състои на 8 юни от 10.00 часа в Градския парк на Шабла. Това е прекрасна възможност по щадящ природата начин да се освободим от ненужни неща, които биха били ценни за друг. Всеки може да занесе, размени, продаде или подари вещи, които вече не са му необходими. Базарът също е част от събитията за Световния ден на околната среда 5 юни.

c