Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Над 300 социалисти от област Добрич участват в събора на БСП на Бузлуджа

Над 300 членове на Българската социалистическа партия от област Добрич ще присъстват на традиционния национален събор на партията, който се провежда на връх Бузлуджа.

БСП имат структури в седем от общините в Добричко, като във всяка участват по около 50 души. Повечето от тях пътуват към събитието с автобуси. Други разчитат на собствен превоз. 

Социалисти от цялата страна се събират днес на Историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП ще отбележи 132 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас под мотото “Бузлуджа за мир”, съобщават от пресцентъра на партията. 
Националният политически митинг, който се очаква да събере членове и симпатизанти на партията, гости от политически формации и младежки организации, ще вземат участие фолклорни и самодейни състави от цялата страна, които ще представят българското песенно богатство, посочват от партията. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите ще посетят връх Шипка, където ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в знак на почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България. 
Честването на празника на левицата започна вчера в Стара Загора с конференция на Младежкото обединение на БСП на тема “Иновации и стартъпи в местната власт”. 

Снимка: Любка Дякова, Фейсбук

c