Неделя, 13 октомври 2024

13.10.2024

Последвайте ни

„БСП – Обединена левица“ откри предизборната си кампания за област Добрич

Водачът на листата Мая Димитрова: Убедени сме, че можем да решим проблемите, защото сме сред хората

Коалиция „БСП – Обединена левица“ откри предизборната си кампания за 8 МИР Добрич с пресконференция за кандидатите за народни представители и водача на листата Мая Димитрова.

Погледът на Коалиция „БСП – Обединена левица“ е отправен, освен към преодоляване на социалните неравенства, също и към справяне с демографската криза, които определяме като основен проблем, не само за област Добрич, но и за цялата държава, посочи Мая Димитрова.

По думите й в кампанията лявата коалиция ще работи по основните 100 приоритета от програмта, която са представили.

“Ние като кандидати за народни представители от област Добрич искаме доверието на гражданите. Искаме тяхната безрезервна подкрепа, тъй като сме убедени, че можем да решим проблемите на областта. За разлика от други кандидати, ние знаем какви са те. Ние сме постоянно между хората и можем да предложим решения”, посочи Димитрова.

Сред местните приоритети за област Добрич са опазването на плодородната добруджанска земя и туризмът.

“Знаем, че в по-голямата си част хората от Добруджа са заети в сферата на земеделието и туризма”, посочи Мая Димитрова. Тя е категорична, че добруджанската земя трябва да се използва по предназначение, а именно за земеделие. Обърна внимание, че Община Добричка ще проведе референдум по тази тема, въпреки пречките, които създават от Областна администрация, Общинската избирателна комисия /ОИК/ и част от партиите, които не са изпратили представители за секционните комисии.

“Смятаме, че хората са тези, които трябва да се произнесат по въпросите, които касаят живота им и проблемите по места. Тук става дума не за ветрогенераторите, а за изразяване на волята на хората”, каза народният представител.

По отношение на туризма Мая Димитрова посочи, че държавата отделя малко средства за реклама и развитие на сектора. “Считаме, че развитието на туризма по Северното Черноморие е много важно, защото сезонът е много кратък”.

Народният представител посочи, че ще продължат да изпълняват и досегашните си приоритети – ремонт на пътищата в областта, сред които отсечките Генерал Тошево–Кардам, Добрич–Лясков–Житница–Черна, разширяването на Добрич–Варна. Сред основните приоритети са и водоподаването в областта, междуселищен транспорт, запазване на действащите ДКЦ-та, общинските и областната болници

По отношение на образованието Мая Димитрова посочи, че коалицията ще работи за един учебник по всеки предмет, за да има равен старт за всички ученици. Тя обясни, че това ще е много трудно, но съдържанието трябва да е еднакво за всички ученици. Припомни, че сред приоритетите на БСП са безплатните учебници, които вече са факт от тази година.

Листата с кандидати за народни представители е съставена от десетима  професионалисти, сред които и много млади хора. На първо място в листата е Мая Димитрова, народен представител в 45-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание, икономист, инженер и юрист. Втори в листата е Илия Илиев - на 30 години с висше образование в сферата на агробизнеса, с което и се занимава, член на Младежкото обединение на БСП, семеен. Трети е Стоян Люцканов, общински съветник в Добрич, занимава се със собствен бизнес, председател на Областния съвет на БСП. Четвърти е Светлин Колев, висшист в сферата на стопанското управление, мениджър на семейна фирма, семеен с две деца. Пета е Стоянка Кескинова, машинен инженер, работи в сферата на туризма, представител на ПП “Изправи се България”. Шеста е Мария Кирякова от Каварна, фармацевт. На седма позиция е д-р Николай Бекяров, семеен с две деца, притежава две висши образования и работи в сферата на здравеопазването – нервни болести и здравен мениджмънт, представител от ПП “АБВ”. На осмо място е Маринела Балчева, висше образование, работи в сферата на селското стопанство и общински съветник в Добрички общински съвет. Девети е Денислав Великов от Добрич, завършил е ИУ Варна с “Мениджмънт”, работи като митнически агент. На десета позиция е Боян Саркизов, председател на Общинския съвет на БСП в Добрич и общински съветник с ресор “образование” и “културата”, преподавател с СУ “П. Р. Славейков”.

"Обръщам се към всички жители на област Добрич. Излезте и гласувайте на 27 октомври. Искаме вашата подкрепа с номер 28 в бюлетината, защото само масовото гласуване ще преодолее купеният вот. Дайте ни совето доверие и ние няма да ви подведем, уважаеми жители на област Добрич", каза Мая Димитрова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

c