Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Георги Свиленски в Добрич: В парламента трябва да има силна лява партия и това е БСП

Ръководството на ПГ на БСП: Мая Димитрова е един от най-добрите ни парламентаристи, повече време на трибуната от цяла парламентарна група

БСП предлага решения за хората – по-високи доходи, таван на цени и силна държавна подкрепа. Това бе подчертано по време на срещата в Огледална зала "Нели Божкова" гр. Добрич, където кандидатите за народни представители от "БСП за България" от област Добрич се срещнаха с граждани. В подкрепа на добричките кандидати на срещата ще присъстват Георги Свиленски - водач на 24 МИР София, Христо Проданов - водач на 23 МИР София и Иван Ченчев водач на София област. Присъстваха кандидатите за народни представители от област Добрич Боян Саркизов, Маринела Балчева, Диян Николов, Галин Господинов, Галин Иванов, Стоян Люцканов и Иван Костов.

„БСП може. БСП ще продължи каузата, която е започнала, ще продължи социалната си политика. Доказали сме, че можем“, каза водачът на листата на „БСП за България“ в Добрич Мая Димитрова.  „БСП за България е единствената партия, която действително мисли и се грижи за хората. Доказахме го неведнъж. Основните цели и приоритети са грижа за хората, грижа за по-добри доходи, грижа за семейството, за децата и за мира на България, българският суверинитет да е най-важен от всичко“, каза Димитрова.

Тя припомни най-важното, свършено от  БСП в 48-ото Народно събрание. Предложенията за промени в Кодекса на труда – минимална работна заплата - 50% от средна брутна заплата за страната, считано от 1 януари 2024 г. Безплатни учебници за ученици от 1 до 12 клас по общообразователни предмети. Еднократна помощ за деца – в началото на учебната година за всички ученици от 1 до 4 клас.

„Мирът е много важен за нас и това показаха нашите гласувания в Народното събрание. Мирът не се постига с даване на оръжия. Даването на оръжия води само до продължаване на войната. Винаги сме били против санкциите срещу Русия, против изгонването на руските дипломати от България, против даването на военна помощ на Украйна. Защото  военната помощ във вид на снаряди след това води и до военна помощ в жива сила. Това наше становище сме изразявали винаги“, заяви Мая Димитрова.

Има още много, което искаме да направим. Затова е важно на 2 април хората да излязат да гласуват. Моят призив е на 2 април да излезем и да гласуваме с №1 за БСП за България. Доказахме, че можем. Ще го докажем и в следващото Народно събрание.

Иван Ченчев: Водачът на листата Мая Димитрова е солидно рамо на БСП в парламента. В парламентите, в които беше, отстоя позициите не само на групата, но и на БСП като цяло. Атестат за нейната работа е фактът, че Мая Димитрова има повече време на трибуната в изказвания, реплики, дуплики, отколкото цялата парламентарна група на „Български възход“.

Двете партии – коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ, които се борят да станат първи на тези избори, всъщност се карат кой е по-корумпиран. Едните казват – през посредници с газта откраднахте милиарди, другите казват – през магистралите и асфалта откраднахте милиарди. Но те се карат кой е по-корумпиран. В същото време БСП не може да бъде обвинена за нито една схема или сделка. Защото  БСП е тоталният противовес на всичко това.

Гордеем се с всичко, което успяхме да постигнем за година и половина. Всички леви партии в Европа не са успели да постигнат толкова много, колкото БСП за тази година и половина, заяви още Иван Ченчев.

Той бе категоричен, че приоритет сега е да запазим децата и бъдещето на България.

От името на ръководството на парламентарната група на БСП Георги Свиленски благодари на Мая Димитрова. Тя е най-активния депутат. Влезе с летящ старт в Народното събрание, в правна комисия и е един от най-добрите ни парламентаристи. Благодаря и на организацията, че те подкрепя.

Остават три дни до изборите, в които трябва онези 14 000 гласа, които област Добрич имаше преди две години, да ги възстановим.

В парламента трябва да има силна лява партия. Опитите през последните две години лявото да бъде разделяно, парцелирано през различни форми – пред Продължаваме промяната, след това през Български възход. Много наши другари се подлъгаха по тези партии, които им казваха, че те са новото ляво, модерното ляво. Видяхте колко са нови, и колко са модерни, и колко са леви, каза Георги Свиленски. Той не скри огорчението си и от бившите им съпартийци, които сега са в Левицата. Лявата партия, социалната, социалистическата партия е БСП- Тези хора искат на гърба на БСП да вземат някакъв резултат. Ясно е, че няма да влязат в парламента, но ще направят така, че парламентарната група на БСП да е по-малка и с по-малко тежест.

Георги Свиленски подчерта, че резултатът от изборите на 2 април ще даде и посоката на местните избори. Затова сега трябва да покажем, че БСП е силна, че има подкрепата на обществеността, за да може за следващите избори тези хора да повярват още повече.

Трябва да има целенасочена политика за развитие на регионите. Всяка държава развива своята икономика и просперитета на своите граждани на базата на това, което има. Земеделие и туризъм – това можем да развиваме ние, каза Христо Проданов. В отговор на въпрос от залата той заяви, че е необходимо държавата да е еднакво отговорна за всички свои граждани и не може да се инвестира само там, където живеят много гласоподаватели, от които дадена партия ще спечели повече гласове.

Гостите напомниха, че, за да има след 2 април в Народното събрание силна социалистическа партия, изборът е с №1 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

c