Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

МВР с предупреждение към "Възраждане" заради блокадите, сред които и на ГКПП Кардам

От "Възраждане" отговориха, че няма да се съобразят с предупреждението на МВР

Министерството на вътрешните работи излезе с позиция относно проведените днес от партия "Възраждане" блокани на гранични пунктове, включително и ГКПП Кардам. Именно там днес лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че утре продължават с блокади на инфраструктурни обекти. Кампанията на "Възраждане" е заради отхвърления референдум за българския лев.  

„Възраждане“ блокира граничния пункт Кардам, от утре затваря инфраструктурни обекти

В становището на МВР се казва:

Относно проведените днес, 10.02.2024 г., нерегламентирани протести пред няколко гранични контролно-пропускателни пункта в страната от привърженици на политическа партия, Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите.

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове "Лесово", "Кардам" и "Калотина", полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви.

От "Възраждане" отговориха, че няма да се съобразят с предупреждението.

"Възраждане" няма намерение да се съобразява с нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти. "Възраждане" призовава  всички български  граждани да последват нашия пример и да спрат да изпълняват  разпорежданията  на антинародната агентура", посочиха от партията..

c