Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Възраждане: Всеки сам да прецени дали не е крайно време Добрич да тръгне по нов път

Георги Джендов: Не можем да подкрепим никой от двамата кандидати, но призоваваме всеки да си направи равносметката и да избере трезво какво очаква оттук насетне за града ни

а пресконференция днес кандидатът за кмет на Добрич от „Възраждане“ Георги Джендов направи анализ на резултатите от първия тур на местните избори. Посочи, че партията има много добър резултат на местно ниво, като бележи 400% ръст в сравнение с 2019 година. За листата за общински съвет са гласували 2219 души, което е 13,56%. За Георги Джендов за кмет са гласували 3088 души, което е 14,35%. В национален мащаб ние постигаме най-добър резултат като листа и трети най-добър резултат в страната за кандидатура за кмет.

Георги Джендов представи групата на Възраждане в Общинския съвет, която е от шестима съветници. „Това е една добра основа, върху която да стъпим. И ние ще изпълним нашето основно обещание  - да работим за гражданите, за да получат те от нас нужното отношение, уважение и внимание, така че да станат неизменна част от случващото се в града и да бъдат част от възраждането на нашия роден град“, каза той.  

Другите общински съветници са:

Мирослав Балчев, на 39 години, близо 15 години е бил журналист във в-к Добруджанска трибуна. В момента начален учител, преподавател в първи клас.

Йордан Йорданов, на 39 години. Председател на местната структура на Възраждане. Работи в МБАЛ-Добрич, с 10-годишен стаж. Има наблюдения върху здравеопазването. Има опит в сферата на туризма. Лицензиран сноуборд учител.

Д-р Даниел Донков, зъболекар, 65 години.  

Ружа Сотирова, 35 години. Филолог, работи като преводач.

Веселин Митев, 41 години. Работи в сферата на логистиката. Професионално се занимава със заснемане на клипове и фотография

Георги Джендов благодари на всички, които гласуваха доверие на кандидатите на „Възраждане“ в Добрич.

„Уверявам ги, че ние няма да предадем каузата и това, за което те гласуваха, ние да бъдем техните представители в Общинския съвет. Ще представляваме всеки един гражданин на Добрич, независимо дали е дал гласа си за нас или не. Това е наше задължение като общински съветници“, каза той.

По повод предстоящия в неделя балотаж, той посочи, че „като организация „Възраждане“ няма как да изисква и да каже на своите избиратели да гласуват за някой друг. Всеки сам трябва да прецени, да направи равносметката какво се случи през последните осем години, да се огледа около себе си, ясно да прецени дали това, което вижда му харесва, и да вземе решение дали не е време за промяна. Но ние като организация не призоваваме никой от нашите гласоподаватели да гласува в точно определена насока. Всеки сам да си прецени дали е време за промяна и дали не е крайно време нашият град да тръгне по нов път и ние да имаме основана, върху която нашите деца да растат и да се развиват тук, в Добрич“.

Всеки сам трябва да си направи тази равносметка. Ние не можем да подкрепим организации, с които имаме очевидно противопоставяне. Не можем да подкрепим никой от двамата кандидати. Не можем да кажем на нашите гласоподаватели да гласуват за някой друг. Това, което казваме, е всеки да си направи равносметката и да избере трезво какво очаква оттук насетне за града ни.

По думите му „местните избори са момента, в който гражданите трябва да изберат личност, а не организации.  Националната политика е много различна от това, което имаме на местно ниво като проблеми, като приоритети и като възможности да ги решим. Тук не искам да намесвам нито коалицията на бившия градоначалник, нито организацията, която застава зад г-н Николов. Всеки сам да си направи равносметката за личностите, които стоят пред нас, между които трябва да изберем в неделя“.

Стана ясно, че е търсен от единия от кандидатите, които отиват на балотаж, лично, а от другия – чрез представители. „И на двамата съм обяснил, че няма как да подкрепим категорично никой от тях. Нашите гласоподаватели са достатъчно интелигентни. Могат да си направят равносметката. Ние няма как да кажем на някой да гласува за някой друг. Това, което ние ще направим, е да застанем зад думите си в следващото управление на града да работим с всеки, който следва интересите на гражданите и на града. Няма значение как се казва, от коя организация е. Когато виждаме градивни идеи, които съвпадат с нашите виждания за развитието на Добрич, ние ще ги подкрепим и ще работим за тях с цялата си енергия. Когато виждаме нещо, което ощетява града и гражданите, ние ще сме първите, които ще се противопоставим на всеки един опит да бъдат налагани частни интереси“, каза още Георги Джендов.

Той подчерта, че „Добрич трябва да тръгне по нов път. Добрич ще тръгне по нов път. И основната ни задача е да предоставим едни достойни условия, за да може гражданите да се развиват в родния си град и да останат тук, където ни е мястото“.

„Ние продължаваме да се развиваме и да работим в този дух, в който сме работили до момента. Ясно знаем какви са нашите отговорности. Вече разговаряхме с много от нашите съмишленици. Имаме ясно начертани цели, които ще следваме. Те са това, което трябва да направим, за да задържим хората в Добрич и да спрем това изтичане на потенциал, което се случва през последните години“, казаха още от „Възраждане“.

Едно от първите им предложения в Общинския съвет ще бъде за създаването на общински фонд, заедно с бизнеса, за да обезпечаваме лечението на болните деца в Добрич. Проблем, на който местната управа трябва да обърне сериозно значение. Друга задача е Община Добрич да бъде лицензирана за антикорупционни практики, така че да можем да предложим добра основа на бъдещите инвеститори, така че да видят в наше лице като бъдещи управници  едни достойни партньори, с които ще могат да работят в бъдеще.

c