Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Константина Петрова от Добрич ще представлява НС в Интерпарламентарния съюз

Народният представител от ПП “Възраждане” Константина Петрова от Добричкия избирателен район бе избрана да участва в постоянната делегация на България в Интерпарламентарния съюз в Женева.

В постоянната делегация влизат петима народни представители – един от ГЕРБ-СДС, двама от ПП-ДБ, един от “Възраждане” и един от ИТН. Това са Росица Кирова, Владислав Панев и Деница Симеонова, Константина Петрова. От ПГ на “Има такъв народ” не са дали предложение за свой представител.

Интерпарламентарният съюз е от най-старите международни институции с политически характер. Съюзът насърчава мира и международния арбитраж. Както поставя основата на институционалното и многостранно сътрудничество, така също призовава за създаването на подобни институции на правителствено равнище, ООН. Интерпарламентарният съюз допринася за създаването на Постоянен арбитражен съд в Хага. Съюзът работи в тясно сътрудничество с ООН, като споделят целите и усилията. Също така си сътрудничи с регионални интерпарламентарни организации и международни организации, междуправителствени и неправителствени, с които споделят еднакви идеали.

c