Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Отмениха екскурзията на учениците от Добрич, които катастрофираха с автобус

Ще бъде осигурена психологическа подкрепа за децата, които са били в автобуса, съобщиха от МОН

Осигурен е транспорт за извозването до Добрич на децата от катастрофиралия автобус край село Пъдарино. Една част от тях вече са прибрани от семействата си, научи Про Нюз Добрич.

В отговор на наше запитване от Министерството на образованието и науката съобщиха, че днес следобед директорът на училище „Любен Каравелов“ в Добрич е уведомил началника на РУО-Добрич за настъпил инцидент по време на организирана училищна екскурзия. По първоначална информация един от двата автобуса, с които се е осъществявало пътуването, е самокатастрофирал.

До този момент постъпилата информация в РУО-Добрич показва, че няма пострадали ученици с изключение на някои с охлузни наранявания. С децата са пътували учители и медицинско лице.

От училището веднага са информирали родителите за инцидента. Учениците са откарани в лечебно заведение в Търговище за допълнителни прегледи.

Екскурзията се преустановява, като фирмата-туроператор ще възстанови парите на учениците и е осигурила транспорт, с който те да бъдат върнати в Добрич. Някои от родителите са изявили желание да пристигнат на място и сами да приберат децата си, посочиха още от МОН.

Ще бъде предложена психологическа подкрепа за децата, които са били в автобуса.

На децата е осигурена подкрепителна закуска – чай и кроасани, от структурата на Българския Червен кръст в Търговище. Под наблюдение в областната болница ще остане аниматор, който е с фрактура.  

c