Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Художничката Олга Иванова-Оля от Добрич откри изложба в галерията в Каварна

В ХГ „Хр. Градечлиев“ – Каварна бе открита изложба – живопис „Всичко е любов“ на Олга Иванова-Оля от гр. Добрич. С 29 творби художничката за първи път се представи пред любопитната каварненска публика.

 В изкуството си преподавателката по изобразително изкуство поразява със завидна енергия и жизнерадост, атакуваща смело платното с акрил, пастел, акварел, маслени бои и смесена техника. Трудно може да се представи с няколко изречения работата на арт педагога. Художничката е напълно отдадена на тази имагинерна вселена, която създава и подрежда с толкова много любов. Експериментатор, спонтанна и искрена към обекта на своята любов – живописта, Оля Иванова винаги има нещо ново, което да покаже на своята публика. Намираме го и в техническите похвати, в колоритните гами,  в композиционните предизвикателства, които авторката си поставя и в настоящата изложба в салона на художествената галерия в Каварна.

„Всичко е любов“ е изложба – подарък от авторката за всички нас, ценителите на нейното изкуство. Посетителите могат да видят експозицията до 14 юли в залите на галерията.

c