Петък, 18 октомври 2024

18.10.2024

Последвайте ни

МОНЦАМЕ: Оборудване за един милиард тугрика беше предадено в рамките на монголския проект „Цифров аймак“

В рамките на проекта „Цифров аймак“, изпълняван от министерството на цифровото развитие, иновациите и комуникациите на Монголия, на администрацията на аймака (основната единица на териториално-административното делене на Монголия – бел.ред.) Дундгов беше предадено оборудване на сума един милиард тугрика (прибл. 530 хил. лв.), предаде монголската новинарска агенция МОНЦАМЕ.
На церемонията по предаването на оборудването депутатът от парламента на Монголия Ц. Мухбат подчерта, че в епохата на бързо развитие на цифровите технологии държавните услуги трябва да са оперативни и ефективни. За това оборудването, използвано от държавните чиновници, трябва да съответства на съвременните изисквания. Депутатът подчерта, че новите устройства създават възможност за предоставяне на качествени услуги.
В дареното оборудване са включени общо 270 единици техника, включително 86-инчов интерактивен дисплей, напълно окомплектован компютър, сървърен компютър, набор камери за видеонаблюдение, пакет мрежово оборудване, професионален дрон и скенери.
(Тази новина се разпространява по споразумение между БТА и МОНЦАМЕ)

c