Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Министрите, които не са се справили добре, ще бъдат сменени, каза Бойко Борисов

По споразумението, което имаме, ще се направи анализ на всеки един министър и ако има такива, които не са се справили много добре и напредъкът не им е толкова голям, ще бъдат сменени. Това каза в Бургас председателят на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това ще стане с анализ на лидерите и двамата премиери, ще бъдат изслушани оценките и ще бъде взето решение. Той посочи, че на този етап това не е най-важното.
"Най-важното е МРРБ в рамките на тази седмица трябва да направи плана и правилата. Всичко това, което изчетохме, трябва да бъде входирано в министерството, да бъдат подписани проектите, парите са налични, бяха обнародвани. МРРБ сега трябва да работи не на 100, а на 1000% от капацитета си, защото всички кметове ще входират документи и това трябва по-бързо да става, за да им се даде поле на работа. Министър, който се справя с такива задачи, може да остане да работи“, заяви Борисов.
На въпрос дали е възможно той отново да бъде премиер, Борисов заяви: "България си имаше добър министър-председател, сега е по-добре да се съсредоточим за работа с партията, с хората, със структурите. Когато действа принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, мисля, че е добре за държавата. Аз каквото мога да помогна вътре и извън страната – съм го направил и резултатите са видими. Има ясно разписано споразумение Денков-Габриел и ротацията Габриел- Денков". 

c