Сряда, 17 юли 2024

17.07.2024

Последвайте ни

МИГ "Балчик-Ген. Тошево" приема проекти за инвестиции в туристическа инфраструктура

Стартира прием на проекти по процедурата „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ на МИГ "Балчик - Г.Тошево", които ще бъдат финансирани по Програмата за развитие на селските райони.

Целта е да се стимулира местното развитие, растежа и подобряването на екологичната и социално-икономическата устойчивост на селските райони чрез развитие на инфраструктурата и основни местни услуги в селските райони. 

Допустими кандидати по процедурата са Община Балчик, Община Генерал Тошево и юридически лица с нестопанска цел със седалище и адрес на управление на територията на МИГ.

Бюджетът на процедурата е 65 331 лева.

Финансовата помощ е в размер 100 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи и е само за проекти, които след извършване на инвестицията не генерират нетни приходи, установено въз основа на анализ „разходи-ползи“ (финансов анализ).

Допустими дейности са изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на туристически информационни центрове, на посетителски центрове за представяне и експониране на местното природно и културно наследство; центровете за изкуство и занаяти с туристическа цел; закупуване на съоръжения за туристически атракции, които са свързани с местното природно, културно и историческо наследство и предоставящи услуги с познавателна или образователна цел; закупуване на съоръжения за туристическа инфраструктура (информационни табели и пътепоказатели за туристическите места и маршрути, съоръжения за безопасност, велоалеи и туристически пътеки).

Крайният срок за подаване на предложенията е 15 август 2024 година, 17.30 часа.

c