Сряда, 17 юли 2024

17.07.2024

Последвайте ни

Фермерски и занаятчийски пазар „Вкусът на Добруджа“ вече и в Кранево

Открива се трета лятна локация на фермерски и занаятчийски пазари „Вкусът на Добруджа“ на територията на Община Балчик. На 21 юли, от 17:30 до 22 часа ще се проведе първият фермерски пазар в село Кранево, пред новата сграда на Търговски център (ул. Черно море 7 – В).

След като пето лято, регионалните производители представят плодовете на своя труд на Дамбата в Балчик, Община Балчик и кметство Кранево решиха да дадат още една възможност за изява, с което да подпомагат регионалното производство и туризма.

Макар глобализацията да напредва все повече във всички сфери на живота, когато има възможност за избор, ръчно произведената местна храна остава предпочитана.

Хит за туристите остават и ръчно произведените стоки от занаятчии и творци на приложни изкуства. Няма нищо по-хубаво от това да отнесеш у дома частичка спомен от летния си отдих и Добруджа, казват организаторите.

Фермерските пазари не само популяризират местното производство, но са  чудесна възможност за създаване на връзка между производители и потребители, както и укрепват местната общност. Идеята е събитието да се провежда всяка неделя в летните месеци, ако това се подкрепи от жителите и гостите на курортното селище.

Така, освен целогодишният фермерски пазар в Добрич, сезонните летни локации в Община Балчик стават три - Балчик, Албена и Кранево.

c