Сряда, 23 октомври 2024

23.10.2024

Последвайте ни

Местна Коалиция ДБГ регистрира Йордан Йорданов за кандидат за кмет на Добрич и общински съветници

МестнакКоалиция ДБГ (ИТН НДСВ ССД ГН ВМРО) се регистрира за местния вот в Добрич на 29 октомври. Регистрирани бяха в Общинската избирателна комисия кандидатът за трети кметски мандат Йордан Йорданов и пълна листа за общински съветници от 41 кандидата. От обединението посочиха, че са единствената регистрирана местна коалиция в Добрич.

"Смятам, че без значение от партиите, аз и моите колеги държим на личностите. Акцентирали сме върху личностите, които са добри в своята професия и, за които каузата Добрич е на първо място и са готови да влязат във всяка една битка, за да отстояват интересите на Добрич", каза  Йордан Йорданов.  

"Обикновено не отговарям на лични нападки, особено такава злоба, каквато се излива през последните седмици. Бившият кмет и председател на Комисията по конфликт на интереси не е решила нищо, освен, че само ще препраща документи. Те не са коментирали абсолютно нищо, но искам да ви посоча нещо много важно – същите тези хора, които подават лични сигнали срещу мен, подадоха през последните няколко месеца куп сигнали срещу града си. Има един сигнал, който е подаден от същите хора, като искат да спират ремонта на центъра, който трябваше да започне пролетта, но ние ще го направим. Същите тези хора спираха по всякакъв начин асфалтирането на въпросните четири улици – “Хан Тервел”, “Вардар”, “III път”, “Генерал Колев” и “Сан Стефано”, допълни Йорданов.

“От вчера, 25 септември имаме постановление на Върховния административен съд, което определя, че остава в сила решението на Добричкия административен съд и позволява изпълнение на въпросните улици. В рамките на няколко дни подмяната на водопровода и асфалтирането на улиците ще бъде факт”, каза още той.

Отбеляза, че няма да позволи на нито една политическа партия да печели служебни победи. “Няма как да спечелят служебно, защото работят срещу града си, а тези, които работят срещу града си, гражданите ги наказват”, отсече Йорданов.

“Ние в кална кампания няма да влезем. Ясно ми че, че това е петнене на моето име и на колегите около мен. Нашите кампании ше бъдат изключително позитивни, ще кажем какво сме направили, какво не сме свършили от обещаното и ще им кажем какво ще направим. Най-важното, което ще направим следващия мандат, е ремонтът на центъра и изграждането на индустриалния парк, за който работим от една година.”

На въпрос дали нарочно е оставил центъра в лошо състояние, за да злепоставя предишното управление отпреди 8 години, Йорданов отговори, че хората знаят на кого е дело това, защото то е видно – на бившия кмет и председател на постоянната комисия по предотвратяване на конфликт на интереси Детелина Николова. “В никакъв случай не сме си позволявали да не работим по реализацията на новия ремонт. Абсолютно всички процедури са спазени, абсолютно всичко е било прозрачно, забавянето е по всички въпросни сигнали, които са подадени – до прокуратурата от същите хора, от инициативни комитети за дървета, нищо че в разрешението за строеж няма дървета и всички тези процедурни сигнали трябва да ги изчакаме да си минат по административен ред и започваме.”

Има разписан договор за центъра, всички документи са в изрядност, в момента, когато ВАС излезе с решение започваме да ремонтираме, каза Йорданов.

c