Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

МБАЛ Добрич проведе обучение на медицински сестри за безопасността на пациента

Специален гост-лектор беше проф. Силвия Борисова от Мединциски университет Варна

В Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич се проведе успешно обучение на тема „Безопасността на пациента в здравните грижи“. Събитието, организирано съвместно с Регионалната колегия на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи, привлече 71 участници от общо 160 здравни специалисти в болницата.

Главната медицинска сестра на МБАЛ Добрич, Румяна Куманова, сподели, че идеята за обучението възникнала в контекста на необходимостта от повишаване на квалификацията на медицинските кадри и подобряване на качеството на здравните грижи. Специален гост и лектор на събитието беше професор Силвия Борисова от Медицински университет Варна, ръководител на Катедрата по здравни грижи към факултета Обществено здравеопазване в периода 2011-2023 г.

Румяна Куманова от Добрич: Професията на медицинската сестра е огромно желание да помагаш на хората 

Професор Борисова, която е с богат международен опит и значителни постижения в областта на здравните грижи, представи актуални подходи и добри практики за безопасността на пациента. Лекцията и последвалата дискусия бяха насочени към значението на квалификацията и професионализма на медицинските сестри и необходимостта от непрекъснато обучение.

Темата за безопасността на пациента е изключително важна, особено в условията на бързоразвиваща се медицина и нови технологии. Здравните специалисти трябва да бъдат на високо ниво, за да отговорят на изискванията и очакванията на пациентите и техните близки,“ подчерта Румяна Куманова.

Събитието е част от серия от планирани обучения и срещи, които МБАЛ Добрич възнамерява да продължи наесен. Инициативата е насочена към непрекъснатото подобряване на здравните грижи и повишаване на професионалната квалификация на медицинските кадри в региона.

c