Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Мъж в село край Генерал Тошево почиствал двор с огън, но запалил три имота

Горещината и забраните не спрели жител на село Спасово да пали сухи треви, ще бъде санкциониран

Въпреки горещия ден и забраната за палене на огън на открито жител на село Спасово, община Генерал Тошево е предприел почистване на дворно място чрез палене на сухи треви, съобщи за Про Нюз Добрич гл. инсп. Стоян Георгиев, началник сектор “Превантивна и контролна дейност” към РД ПБЗН Добрич.

В резултат на деянието огънят обхванал три частни градини с площ около декар и половина, в които се намират три жилищни сгради и пчелин. Пожарът е обработен от екип на РС ПБЗН Генерал Тошево. Лицето, запалило пожара е установено и срещу него ще бъдат предприети административно-наказателни действия.

Читател на Про Нюз Добрич съобщи, че в една от къщите е имало жена, която е изведена в безопасност.

От пожарната служба съобщават за още три малки пожара на сухи треви в Добрич и паднало дърво в района на околовръстния път до Гробищен парк.

Сутринта са горели и две къщи в с. Езерец, община Шабла и в с. Видно, община Каварна. В шабленското село причината е късо съединение, в каварненско се изясняват причините, но това е селото, от което преди дни тръгна пожар, който унищожи 10 декара горски масив и около 300 декара терен със сухи треви.

В района на Аксаково пожарникари водят борба с мащабна огнена стихия, като към 18:30 часа не е потърсена помощ от огнеборците в област Добрич.

Снимката е илюстративна

c