Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Лебеди в морския пейзаж радваха препълнената плажна алея в Балчик

На празника Цветница два лебеда приковаха погледите на румънци, руснаци, украинци и българи, дошли да се полюбуват на гледката и на хубавото пролетно време в Балчик.

Двата лебеда показаха нежна хореография, приближиха са за снимки, а след това отплаваха в далечината, оставяйки у хората топли чувства.

Късметлиите да ги видят не бяха малко, видя репортер на Про Нюз Добрич. Лебедите не бяха сами на плажа, към тях вече бяха и първите плажуващи за сезона, избрали момента да съберат слънчева енергия още от ранна пролет.

Подобни гледки са изключителна рядкост през активния туристически сезон, но моментът все още е подходящ двойката да се завърне, за да зарадват още гости на Балчик и региона.

Лебедите зимуват в нашия регион и най-вече в морската ни столица, като избират Черно море, за да се спасят от студената зима в скандинавските страни. Те стоят у нас до късна пролет, като може би това е един от последните моменти, преди началото на лятото, в което могат да бъдат видяни тук. Наесен те отново ще се върнат.

c