Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Крадецът на коли от Тервел "похитил" Мазда и Фолксваген

Задържаният за кражба на коли в община Тервел е задигнал един автомобил в общинския център и един в с. Поп Груево, съобщиха от ОДМВР Добрич. От Апелативната прокуратура по-рано информираха, че мъжът е задържан за 72 часа и ще се иска постоянна мярка „задържане под стража“ от съда.

На 8 април, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между град Тервел и с. Божан, сочи полицейското съобщение. На място е намерен катастрофирал лек автомобил „Фолксваген“, който е бил откраднат 40 минути по-рано. По данни на собственика, колата е била паркирана отключена пред имот в Тервел с оставени ключове вътре.

Около 18:30 часа е получен втори сигнал за кражба на лек автомобил „Мазда“, паркиран в стопански двор на територията на с. Поп Груево. Колата отново е била отключена, с поставени ключове на арматурното табло.

След предприетите издиравателни мероприятия, „Мазда“-та е установена в гориста местност в района на град Тервел. Служители на РУ МВР Тервел са заловили извършителя - неправоспособен 30-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчела наличието на 1,06 промила. Работата по случаите продължава в условията на досъдебно производство.

c