Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Концерт на джаз трио Subconscious Trio очарова публиката в Двореца в Балчик

Стил, позитивна енергия и професионализъм – точно това излъчваха трите млади музиканти и автори на оригинални джаз композиции Виктория Кирилова, Франческа Ремиджи (Италия) и Моник Чао (Тайван), които изнесоха концерт сред неповторимата атмосфера на Нимфеума в Двореца в Балчик. Гостуването на джаз трио Subconscious Trio бе част от фестивалната програма „In The Palace“.

Subconscious Trio са  три млади жени, обединени от любовта си към музиката, изпълниха с лекота авторски джаз, белязан с почерка на елегантната креативност.

Репертоарът им включва авторски композиции, написани и аранжирани от три музикантки – Моник Чао, Виктория Кирилова и Франческа Ремиджи. Тяхната музика е уникална смесица от много и различни музикални влияния, естествено произтичащи от различното културно наследство на всеки един член на групата: те идват от Тайван, България и Италия.

В съвместните им проекти джазът винаги е представлявал обща основа. И все пак джазът за щастие никога не е ограничавал изследването на музиката или интеграцията на различни типове естетика, като българска, италианска и тайванска традиционна музика, индийска музика, поп и фънк. Като следствие музиката на триото е една пъстра, но очарователна комбинация.

Осемте парчета от дебютния албум на Subconscious Trio, “Water Shapes”, са написани и аранжирани и от трите музикантки. “Water Shapes” е вдъхновен от множеството аспекти и промени в личността. Интуитивно съзерцание; енергична екстровертност и нежни моменти на самота; диви пориви и гъвкавост – точно като многото „лица“ на водата.

Триото е една от групите-финалисти на конкурса Isio Saba Competition 2022.

c