Четвъртък, 27 юни 2024

27.06.2024

Последвайте ни

Казанлъчани могат да гласуват за избран от тях вариант за изграждането на новата мултифункционална спортна зала

Жителите на Казанлък могат да гласуват за избрания от тях вариант на изграждането на новата мултифункционална спортна зала, съобщават в официалния си интернет сайт от местната администрация. Тя ще бъде изградена на местния Колодрум, за което бяха отпуснати средства в държавния бюджет. 
След среща между ръководството на Община Казанлък с архитекти и представители на местния колоездачен клуб, бяха предложени различни варианти за изпълнение на проекта "Многофункционална зала, с колоездачна писта, отговаряща на нормативните изисквания”, между които всеки един гражданин ще може да избира.
Всеки може да разгледа вариантите и да даде своя глас на официалния сайт на Общината.
БТА припомня, че за реконструкция на "Колодрума" и изграждането на спортната зала там ще бъдат отпуснати 13 и половина млн. лева. Това беше един от приоритетите на кмета Галина Стоянова по време на предизборната кампания на местните избори. ,,С обич искаме да реновираме и това място. То е едно от последните, които не успяхме да преобразим, а искаме да го превърнем в спортен комплекс. Тук е мястото на многофункционалната спортна зала и на децата, които карат колело. Колодрумът е важен за нас и ние продължаваме да търсим възможности за реновирането му“, каза тогава тя. 

c