Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Калин Стоянов: В област Добрич тече полицейска операция срещу купения вот

Към четвъртък сутринта имаше постъпили общо 99 сигнала по линия на престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са 46 досъдебни производства.

От сутринта на територията на областите Перник и Добрич се извършва спецакция срещу купуването на гласове. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в Приморско.

По думите му схемите за предстоящия вот остават същите – опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат. „Цената за глас е между 50 и 100 лева. Предполагам, че в последния момент може да има някаква промяна, но ще следим този процес", подчерта той.

Калин Стоянов обясни, че справка на МВР спрямо парламентарните избори миналата година показва, че има образувани 4 пъти повече досъдебни производства, а сигналите са скочили с 2,5 процента. „Този път имаме повече сигнали. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място – МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме", категоричен е Стоянов.

Очаквайте подробности!

c