Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Какво е компостиране ще разберат децата от ДГ 2 "Здравец" в Тервел

Знания за това кои отпадъци са биоразградими, кои са подходящи за компостиране, как се получава компост, какво представлява, за какво може да се използва ще получат децата от предучилищната група на ДГ 2 "Здравец" в Тервел. Образователните работилници ще се водят от еколога Теодора Петкова, управител на Регионално депо Стожер.

Те са част от застъпническа кампания по проект „Партньорства за развитие“. Той е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“.

Проектът се осъществява от Сдружение "Работодателска организация "КРИБ - Добрич" в партньорство с Община Тервел. Целта й е насърчаване участието на гражданите в реализирането на  регионални политики. Чрез нея се привличат заинтересовани страни от община Тервел в прилагането на новия подход за интегрирани териториални инвестиции в сферата на енергийната ефективност и опазването на околната среда; намаляване количествата депонирани растителни отпадъци

По време на образователната работилница децата от детска градина №2 "Здравец" в Тервел ще придобият умения за това как да сглобяват компостер и какво е компостиране. Ще бъде изготвено и методическо ръководство за преподаватели. Брошурата „Как да използваме растителния отпадък“ ще показва как може да се създава компост в домашни условия. Ще бъдат предоставени компостери в 16 образователни институции.

Работилницата ще се състои на 23 март от 10,30 часа.

Проект BG05SFPO001-2.025-0088
„Партньорства за развитие“,
стойност на проекта: 59 215.21 BGN

c