Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

На заключително събитие в Добрич представят резултатите от проект "Партньорства за развитие"

На 30 август 2023 г. от 11,00 часа в зала „Пресцентър“ на Областна администрация  Добрич ще се състои заключителна пресконференция за представяне на резултатите от проект „Партньорства за развитие“, финансиран по процедура BG05SFOP001-2.025 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез подбор „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“ Приоритетна ос № 2 „Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса на ОП „Добро управление“.

 

Бенефициент: Сдружение "Работодателска организация "КРИБ - Добрич"

Партньор: Община Тервел

Дата на стартиране: 16.08.2022

Дата на приключване: 16.09.2023

Стойност на проекта: 59 215.21 BGN

 

Дейностите по проекта бяха насочени към създаване на нагласи и проучване на възможности за партньорства в контекста на новия подход в реализирането на регионалната политика през програмен период 2021-2027. Очакван резултат от изпълнението на проекта е извеждането на   модели за граждански мониторинг и подкрепа в изпълнението на Плановете за интегрирано развитие на общините ( ПИРО).

 

Цели:

 - Цел 1: Усъвършенстване на мониторинга и оценката на партньорствата в провежданата  политика за регионално развитие в Добричка област.

-  Цел 2. Ефективен диалог с гражданите, техните организации и средствата за масово осведомяване за изграждане на партньорства за интегрирани териториални инвестиции и за широка обществена подкрепа в прилагането на регионалната политика на местно ниво.

Дейност 1: Проучване на практиките за граждански  мониторинг върху изпълнението на политиката за регионално развитие  в 8-те общини на Добричка област  и дефиниране на модели за създаване на партньорства за интегрирани териториални инвестиции в община Тервел в сферите на енергийната ефективност и опазването на околната среда.  Отправяне на предложения/препоръки за  актуализации на ПИРО на община/общини,  за  подобряване на консултативните процеси за планиране, реализация и мониторинг на политиките за  регионално развитие, механизми за взаимодействие за създаване на партньорства за ИТИ   и за широка обществена подкрепа за предложените проекти

Дейност 2: Застъпнически действия и кампания сред местната общност в община Тервел за насърчаване участието на гражданите в реализирането на  регионални политики

Дейност 3: Информационни дейности за повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политиките за развитие на местно ниво.

Проект BG05SFPO001-2.025-0088
„Партньорства за развитие“,
стойност на проекта: 59 215.21 BGN

c