Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Извънредна сесия за ремонта на центъра ще се проведе в Добрич на 2 май

Извънредна сесия на Общинския съвет в Добрич ще се проведе на 2 май от 10 часа. Тя се свиква от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков въз основа на постъпило предложение в Секретариата на Общински съвет от кмета Йордан Йорданов.

Целта е предоставяне на информация относно реконструкция на централната пешеходна зона на град Добрич. 

Припомняме, че на редовното си заседание на 25 април Общинският съвет гласува против отпускането на 3,4 млн. лева за стартиране на първия етап от строителните дейности по новия градски център в Добрич.

След това петима общински съветници: Иво Пенчев (председател на групата на ГЕРБ/СДС), Нежля Амди Ганева (председател на групата на ДПС), Емилия Добрева (от групата на БСП), Велислав Даскалов (ПП Продължаваме Промяната) и Милко Пенчев (представител на групата на НФСБ), отправиха покана до кмета за публичен дебат на 28 април.

Оказа се, че кметът научил за поканата от медиите, а на 28 април Йорданов бил във Виена на заседание на ЕНП. В разпространено от Общината съобщение бе посочено, че той приема поканата за дискусия и подава заявление за свикване на извънредна сесия на 2 май от 10.00 часа.  

На обявения публичен дебат на 28 април, на който присъства заместник-кметът Елка Димова, определена за заместник на Йордан Йорданов по време на командировката му, общинските съветници и администрацията стигнаха до решението въпросите да бъдат записани и на тях да бъде отговорено на сесията, която ще се проведе на 2 май.

c