Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ивайло Мирчев, депутат от Добрич, ПП-ДБ: Категоричен съм, че правителство трябва да има

Той се надява в дните около Великден опонентите да намерят допирни точки и след празниците парламентът за започне да работи

„Новото Народно събрание тръгна зле и това се вижда от всички. Вървим сякаш по стъпките на 48-ия парламент. Острото политическо разделение препъва не само създаването на правителство, но и самото конституиране на парламента, започвайки с избора на неговия председател“, така народният представител от Добрич от парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Ивайло Мирчев коментира старта на новия парламент.

По думите му, докато не бъде избран председател, Народното събрание не може да започне работа, а и президентът не може да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

„Нашата група предложи ротационно председателство, предложихме и разговори по законодателните приоритети на парламента, които изхождат от нашата предизборна програма, но по тях има и съвпадение с ГЕРБ. Това са законите по Плана за възстановяване и устойчивост, включително за разследване на главния прокурор, законите за приемането ни в Шенген и в Еврозоната за, държавния бюджет, свързаните мерки с евроатлантическата ориентация на страната“, посочи Мирчев. 

Той се надява в дните около Великден опонентите да намерят допирни точки и след празниците парламентът за започне да работи.

„Хората са ни пратили там да вършим работа, а не да губим още от времето на страната, пропиляно предостатъчно досега в поредица от избори. Ние от ДБ отстояваме нашата политическа идентичност, като се осланяме на разума. Категоричен   съм, че правителство трябва да има, но както казахме и преди изборите, то трябва да е работещо и реформаторско. И да осигури минумам от стъпки, които да извадят страната от застоя, възстановявайки и парламентарната република. Но за това трябва да се възстанови първо духът на парламентаризма и всички да поставят националните интереси над тяснопартийните сметки и игрички“, подчерта Ивайло Мирчев.

c