Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ето кои ще са петимата депутати от Добрич в новия парламент

Ето кои ще са петимата депутати от Добрич в новия парламент

Пет ще са партиите, които ще изпратят представители 49-ото Народно събрание от Добрич, сочат първоначалните резултати.

Това са ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната - Демократична България”, “Възраждане”, “БСП за България” и Движението за права и свободи (ДПС). Все още не е ясно как гласовете от чужбина ще повлияят на резултатите в Добрич, затова са възможни промени, но не се очаква те да са сериозни.

Представителите на петте политически сили, които ще влязат в 49-ото Народно събрание, са съответно Деница Сачева от КП “ГЕРБ-СДС”, Ивайло Мирчев от КП “Продължаваме промяната – Демократична България”, Константина Петрова от ПП “Възраждане”, Мая Димитрова от КП “БСП за България” и Ертен Анисова от ПП “Движение за права и свободи”.

Всички народни представители, които по всяка вероятност ще участват в Народното събрание, са с натрупан опит. Деница Сачева от ГЕРБ-СДС е била 4 пъти народен представител от 45-ото до 48-ото Народни събрания, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ е бил също народен представител в последните 4 парламента. Константина Петрова от “Възраждане” е участвала в предишното 48-о Народно събрание, като и представителката на ДПС Ертен Анисова. Мая Димитрова от “БСП за България” е била три пъти народен представител в 45-ото, 47-ото и 48-ото Народни събрания.

c