Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

Ирена Анастасова от Троян: БСП ще отстоява за финансиране на образованието не по-малко от 5% от БВП

Днес водачът на листата на „БСП за България” за 11 МИР - Ловеч, Ирена Анастасова заедно с кандидати за народни представители и евродепутати беше гост на тържествата по случай 24 май в Троян, съобщават от пресцентъра на БСП.
„Искрено съм щастлива, че се потопих в тази атмосфера на усмивки, грейнали детски очи, преклонение пред нашите Първоучители! Всичко това ми е близко, то е смисълът на живота ми! Оценявам високо усилията на троянци да запазят и развиват традициите български, да поставят на пиедестал грижата за децата, за тяхното възпитание и образование", каза Анастасова.
Тя посочи, че БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика. "Ние ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от БВП, както и 1% за висше образование, 0,5% за наука и 1% за култура. Инвестициите в образование и наука са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен растеж в икономиката. 
Средствата, вложени за придобиване на образование и професионална квалификация, на знания и умения на хората, са основен фактор за нарастване на тяхната производителност. Възвращаемостта на тези инвестиции е голяма. Образованието се нуждае от адекватни реформи и БСП има волята това да се случи”, заяви Анастасова.
Тя се обърна към дейците на образованието и науката: „Честит празник, колеги! Честит празник на светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината! Нека държим високо факела на просветата, каквото и да ни струва това! Ние го можем, а България го заслужава!”
БТА осигурява равнопоставено отразяване на предизборните кампании на всички регистрирани за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитета. Редът и условията за това можете да видите тук.
Другите партии и коалиции не са подали информация на БТА за активността на техните членове на кандидатски листи.

c