Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Инспекции: Установиха разминаване в касовата наличност на заведение в Добрич

Продължават контролните проверки на НАП по Черноморието.

През нощта на 16 юли (събота) екипи на НАП, ГИТ и МВР са проверили заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са констатирали две нарушения, отнасящи се до несъответствия в касовите наличности и сумите, маркирани на касовия апарат. При контролните действия, фискалните инспектори, заедно със служителите от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на работниците в заведението, с цел ограничаване на недекларирания труд.

В нощта на 15 срещу 16 юли данъчните, съвместно със служители от областната дирекция на МВР и „Главна инспекция по труда“, са инспектирали общо шест дискотеки в морската столица. Констатираните от НАП нарушения са 4, като две са за разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои задължителни реквизити в документите за продажба.

„Лятната контролна кампания на НАП по Черноморието продължава. Освен за спазване на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите, съвместно с „Главна инспекция по труда“, ще продължим да следим за спазване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на данъци и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим работниците от вредите, които причинява за тях „заплатата в плик“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

Мъж наряза гумите на служебни коли на ОДМВР Добрич и НАП

Припомняме, че на 17 юли беше проведена специализирана полицейска операция, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР Добрич, Инспекцията по труда и местната структура на НАП. Проверката беше на паркинг в района на дискотека „Хиподрума“. Там органите на реда залавят мъжът, който предишната нощ е срязал по една автомобилна гума на служебните автомобили на проверяващите.

c