Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Има интерес за наемане на 4 работилници в ЕК "Стария Добрич"

Има интерес за наемане на четири работилници в Етнографски комплекс „Стария Добрич“. На предстоящата си сесия на 26 март Общинският съвет трябва да даде съгласие за провеждане на публични търгове с тайно наддаване за помещенията.

Договорът с досегашните наематели на шапкарската работилница е прекратен поради изтичане на срока. В Общината е постъпило писмено искане за наемане на имота, който да се превърне в работилница за художествено леене. Дейността е включена в списъка на занаятите съгласно  Закона за занаятите. Помещението е с обща площ 36 кв. м., с начална наемна тръжна цена 108,42 лева и 20% ДДС. Отдава се за срок от 5 години.

Същите са условията и за дърворезбарската работилница, която е с площ 29 кв. м. с начална наемна тръжна цена 88,65 лева и 20% ДДС.

Бившата цветарница е свободна от две години. За нея има интерес да се превърне в ателие за изработване на художествени тъкани. Тя е с площ 21 кв. м., с начална наемна тръжна цена 63,69 лева без ДДС. Дървостругарската работилница също се отдава под наем.

Още една занаятчийска работилница в АЕМО „Старият Добрич“ не издържа и затваря

Интересът към наемане на помещения в комплекса се завръща, след като преди 2-3 години, по време на пандемията, няколко работилници затвориха врати.

 

c