Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Ходят ли и колко често жителите на област Добрич на плаж?

Къде да отидем на плаж в региона на Добрич и по света?

"Ходите ли на плаж и кога?" попитахме в предходната анкета на сайта Про Нюз Добрич. Резултатите показват ясна тенденция, но има и изненади.

Директорът на БЧК Добрич: Време е за промяна в отношението към водните спасители

От общо 98 участници, 8% споделят, че никога не ходят на плаж. Тези хора явно предпочитат други начини за почивка.

9% от анкетираните ходят на плаж само веднъж в годината, което може би се дължи на липса на време или други предпочитания за отдих. В същото време, 22% от хората посещават плажа няколко пъти годишно, което показва, че тези хора намират време да се насладят на морето, макар и не толкова често.

12% от респондентите ходят на плаж поне веднъж месечно, което предполага, че те обичат морето, но не толкова често, колкото тези, които ходят всяка седмица или дори по-често. Най-голямата група – 33% – споделят, че посещават плажа всяка седмица. Явно те ценят морските забавления и отделят редовно време за тях.

Накрая, 14% от участниците казват, че ходят на плаж няколко пъти седмично. Тези хора са най-запалените почитатели на плажа и вероятно живеят близо до морето или имат възможност да отидат на плаж по-често.

Воден спасител: Ние сме длъжни в дни като Илинден много да внимаваме 

Може да гласувате и в новата анкета на сайта pronewsdobrich.bg на тема "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?". Отнема няколко секунди. Вашето мнение е важно, а резултатите ще бъдат публикувани в последваща статия.

Попълнете анкетата в този линк: "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?"


Къде да отидем на плаж в региона на Добрич?

Регионът на Добрич предлага множество прекрасни плажове, които са идеални за почивка и релакс. Ето няколко препоръчани места:

  1. Албена – известен със своите широки плажни ивици и чисти води, курортът Албена предлага отлични условия за семейна почивка.
  2. Кранево – малко и спокойно селище, което предоставя идеална обстановка за тези, които търсят тишина и спокойствие.
  3. Болата – плажът Болата е един от най-красивите в България, разположен в природен резерват с уникална природа и кристално чиста вода.
  4. Русалка – курортният комплекс Русалка предлага малки заливи и скалисти брегове, които са перфектни за любителите на природата.

Алтернативни дестинации за плаж

Въпреки че регионът на Добрич предлага отлични възможности за плажуване, някои хора предпочитат да пътуват и да откриват нови места по Южното Черноморие или в чужбина. Сред популярните дестинации са:

  • Южно Черноморие на България – курорти като Слънчев бряг, Созопол и Несебър предлагат оживена атмосфера и разнообразие от забавления.
  • Гърция – с красиви острови и кристално чисти води, Гърция е предпочитана дестинация за много българи.
  • Италия – италианските плажове, с тяхната уникална култура и кухня, също привличат множество туристи всяка година.
c