Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Гражданите с 22 въпроса за отговорността на институциите за убийството в парка на Добрич

Отворено писмо във връзка с убийството на 56-годишния Живко Борисов Маринов на 7 март в градския парк в Добрич приеха участниците в проведения вчера протест пред Съдебната палата. То е адресирано до медиите, както и до ръководителите на Окръжна прокуратура Радослав Бухчев, Районна прокуратура - Петко Тухчиев, до директора на ОД на МВР ст. комисар Цветан Пировски, до кмета на Добрич Йордан Йорданов, председателя на Общинския съвет Красимир Николов, областния управител Йорданка Костадинова, медиите и народните представители, излъчени от регион Добрич. 

Оставки на виновните за убийството в парка на Добрич поискаха протестиращи (СНИМКИ)

В Отвореното писмо се казва:

„Възмутени сме от тежкото убийство на Живко Борисов на 07.03.2024г. и опитите за убийство, извършени срещу други лица. Бездействието на отговорните институции, въпреки тежкото криминално минало на извършителя Марин Добрев, както и множеството досъдебни производства водени срещу него.

Доверието на обществото изисква представляваните от вас институции да заемат категорична позиция против бездействието , против безотговорността и липсата на наказуемост на отговорните за това лица.

През изминалите дни представляваните от вас институции си прехвърляха вината за случилото се и никой не пое отговорност. Въпреки множеството изявления в медиите, същите не предизвикаха целения от вас ефект. Напротив! Ние, гражданите на град Добрич не ви вярваме!

Напомняме ви, че сте избрани и назначени да служите в интерес на обществото и не приемаме никакви опити за „шикалкаване“ от ваша страна.“

Протестиращите настояват цялата информация по този случай да бъде изнесена, като не се спестяват факти и обстоятелства относно бездействието на институциите. Поставени са поредица въпроси, като е посочено, че отговори на тях се очакват до 18 март.

Отвореното писмо е подкрепено с подписите на 216 граждани.

С поставените въпроси можете да се запознаете в прикачения файл.

c