Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Градския парк в Добрич оживя в детски игри и поглед в историята (СНИМКИ)

Десетки забавления, интересни игри, спортни прояви и исторически кът посрещнаха децата на любимия празник 1 юни – Международен ден на детето.

От сутринта започна Цветни истории и един музей – рисуване на открито и върху стъклената фасада на Музея. Забавленията продължиха с демонстрация по спортно ориентиране за деца и родители, с участието на СКО “Добротица” и ПИЦ към ОбСНВ Добрич.

В парка зазвучаха и детски песни, а звукът идваше от Летния театър, където за поредна година се провежда Фестивал на детско творчество “Добротеа”, организирано от Сдружение “Нова Арт Проджект”.

В същото време на скейт парк, розариум и музея, в зелените площи започнаха игри – молки, дженга, дартс, рингове, боча, шулбак, организирани от Община град Добрич и “Джуниър Турс”. Бе организирана и игра в търсене на изгубените герои – заснемане на децата с всички 6 маскот-костюма.

В парка се чу и тътен, вдигна се пушилка. В 11 часа започна Открит урок "Българската армия през вековете” – представяне на бойни снаряжение и предмети от войнишкия бит от Средновековието до наши дни, демонстрация на бойни умения с различни видове оръжия, тренировки по бойни умения. Това се провежда в близост до Паметника на загиналите във Втората световна война добруджанци и се организира от РК “46-и пехотен Добрички полк” към НД “Традиция” и РИМ – Добрич.

c