Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Германски екологични организации предупреждават за опасността от съкращаване на средствата за борба с климатичните промени

Германски екологични организации настояват правителството на Германия да не намалява финансирането на усилията за борба с климатичните промени на фона на трудните преговори за намаляване на бюджета за 2025 г., предаде ДПА.
В разпространен днес съвместен призив няколко големи организации за защита на околната среда отправят призив към канцлера Олаф Шолц и вицеканцлера Роберт Хабек да не допускат съкращаване на "необходимите инвестиции за неутралност по отношение на парниковите газове", както и на международното финансиране на инициативи в областта на климата. Те заявяват, че сегашните инвестиции ще се окажат много по-евтини от цената на евентуален провал в борбата с климатичните промени.
В призива се критикуват също така строгите бюджетни ограничения, като се твърди, че ако сега не се направят "необходимите инвестиции в прехода към климатична неутралност", това ще застраши също и икономиката на Германия.

c