Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Георги Минков официално вече е управител на „Градски транспорт Добрич"

Днес той беше вписан в Търговския регистър на мястото на Катя Петкова

Георги Василев Минков вече официално е управител на общинското дружество „Градски транспорт Добрич“. Днес той беше вписан като такъв в Търговския регистър.

Досега фирмата се представляваше от Катя Петкова, макар тя още на 11 юни с пост във фейсбук да се раздели с дружеството като написа: "Благодаря на екипа на „Градски транспорт Добрич“ за нашата история! За мен беше чест!"

Градските автобуси в Добрич потеглиха, тепърва ще се решава за санкции на Катя Петкова (ВИДЕО)

Това се случи веднага, след като Общинският съвет одобри  решението на Комисията, провела конкурса за управител и избора на Георги Василев Минков. С решението се определя, че в двуседмичен срок от влизане то му в сила  кметът трябва да сключи договор за възлагане на управлението, като по искане на заместник-кмета Павел Павлов съветниците дадоха възможност за предварително изпълнение на решението.

Георги Джендов: Съществуването на „Градски транспорт Добрич“ е под въпрос

Последва 12 юни, когато в 4 часа сутринта шофьорите не можаха да изведат автобусите от депото, тъй като Катя Петкова не бе подписала пътните им листи. Затова се наложи по спешност да бъде назначено лицензирано лице, което да ги подпише. Така след няколкочасов колапс на градския транспорт в Добрич, той бе възстановен.

На пресконференция по-късно председателят на постоянната комисия по транспорт към Общинския съвет Георги Джендов предупреди, че съществуването на „Градски транспорт Добрич“ е поставено под въпрос заради натрупвани във времето сериозни проблеми и задължения.

c