Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Галерията кани на философска закуска „Смехът и сълзите“

Философска закуска на живо с водещ Зорница Христова ще се състои от 13.00 часа в „Работилница за въображение“ на Художествена галерия – Добрич. Темата на събитието е „Смехът и сълзите“.

Зорница Христова е автор на детски книги, преводач, журналист, създател на издателство „Точица“.

„Философските закуски са винаги различни - като всеки истински разговор. Е, има една формула и тя е, че повече слушаме децата и по-малко им казваме какво да мислят. Има и една рецепта за вкусни кифлички, но нея я споделяме само на място. Тя обичайно предизвиква много усмивки, което този път е направо идеално, тъй като темата е именно „Смехът и сълзите“ – споделя авторът на идеята за философските закуски Зорница Христова.

Освен за различните възможни причини да плачем, ще помислим дали можем да се смеем на всичко, смелост ли е да плачем и защо понякога плачем от радост. Покрай смеха и сълзите няма как да не стане дума и за щастието, радостта, тъгата, скръбта, присмеха или какво значи да избухнеш в смях. И смехът, и сълзите често са породени от емоции, които трудно се поддават на правила“ – казва още писателката.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа Национален фонд „Култура“, „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

c