Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Фондацията на Нана Гладуиш с безплатна подкрепа за жени с рак на гърдата от област Добрич

Фондацията на телевизионната водеща Нана Гладуиш „Една от 8“ ще бъде в Добрич със своята програма „Сърдечни приятелки“ на 23 юни. Неправителствената организация работи в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки. Тя изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители.

Представители на фондацията ще посетят Добрич, за да подкрепят дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Срещата ще се проведе със съдействието на Община град Добрич. Оттам канят жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на Една от 8.

Събитието ще се състои на 23 юни, от 17:00 до 19:00 часа в Бизнес залата на Общината на ул. България № 12.

В рамките на модула „Живот с рак на гърдата“, специалистите и психолозите на фондацията ще се срещнат с жени, които в момента преминават лечение, такива, които са в ремисия, както и с жени, при които болестта е прогресирала. По време на срещата, ще бъдат представени всички аспекти на живота с рак на гърдата, както и видеа с отговори на пациентски въпроси от водещи специалисти в областта на онкологията, ендокринологията, гинекологията и физиотерапията. Дамите ще получат практически съвети, ще имат възможност да задават своите въпроси на специалистите на Една от 8, както и да получат безплатни информационни брошури, тюрбани, специализирани сутиени за след мастектомия и да заявят потребност от първична протеза.

За участие в срещата желаещите трябва да се свържат с Една от 8 на телефон 0878 16 17 18 от днес между 10:30 ч. и 16:00 ч. в работните дни.

c