Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

Феновете на Дунав изпратиха на крака Мирослав Будинов в последния му професионален мач

Мирослав Будинов изигра последния мач в професионалната си футболна кариера. 38-годишният нападател изведе с капитанската лента Дунав (Русе) срещу Литекс (Ловеч) на Градския стадион в Русе днес. Домакините победиха в срещата от последния 34-и кръг на Втора лига с 2:0 с попадения на Димитър Законов в 49-ата минута и Денислав Минчев в 61-ата.
Зрителите на стадиона в Русе станаха на крака и аплодираха няколко минути Будинов при смяната му в края на мача. Повече от половин час след това той раздава автографи и се снима с феновете на Дунав", като подари и на един от тях фланелката си.
"Благодаря на всички за подкрепата", отговори нападателят.
"Днес се разделяме с един играч, който се превърна в съвременна наша легенда, за да добавим още една страница с хубави спомени и страхотни моменти в клубната история", написаха от Дунав за Будинов на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.
От русенския футболен клуб припомниха, че 38-годишният нападател беше част от отбора, който под ръководството на Веселин Великов завърши на четвъртото място в елита и игра в квалификациите за Лига Европа срещу казахстанския Иртиш Павлодар през 2017-а.
За последните две години след завръщането си в Русе Мирослав Будинов увеличи актива си на общо 66 гола с екипа на Дунав. 

c