Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Европа директно Добрич призовава: „Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб”

В Добрич бе проведена среща с цел да се подчертае важността на гласуването и опазването на демокрацията във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент

По Инициатива "Европа кафе" на Център Европа директно – Добрич към Търговско промишлената палата в Добрич се проведе среща с представители на медиите от региона на тема "Изборите за Европейски парламент".

На срещата в залата на ТПП – Добрич бе представена комуникационна кампания под мотото „Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб”, а основната цела бе да се подчертае важността на гласуването и опазването на демокрацията.

Да популяризираме изборите за Европейския парламент и да убедим гражданите, че европейският парламент се избира от всички нас, отчита се пред нас и от нас се носи отговорност и какъв Европейски парламент ще изберем, за да изберем и посоката, в която ще се движи  Европейският съюз, каза Татяна Гичева, ръководител на Европа директно – Добрич.

Над 490 млн. избиратели имат право да гласуват на тези избори допълни Герман Германов, секретар на ТПП – Добрич. Той посочи, че в България гласуването по законодателство е задължително, но това не се спазва и не е свързано със санкции.

“Аз мисля, че като хора, които трябва да имаме визия за България и Европейския съюз това конституционно право да гласуваме трябва да се приеме и като задължение. Защото само тогава можем да търсим сметка на хората, които сме изпратили в Брюксел и съответно на следващи избори да даваме своята оцентка чрез гласуване”, каза секретарят на ТПП – Добрич.

Срещата протече с представяне на обяснителни видеа и презентация, а Герман Германов сподели и наблюдения от среща с ученици, които имат въпроси относно Европа и влизането на България в Еврозоната.

Търговско промишлената палата в Добрич е партньор на  Европейската комисия и домакин на един от 424 информационни центъра от ново поколение, създадени от Европейската комисия в ЕС за периода 2021 – 2025 г.

Благодарение на мрежата “Европа директно” гражданите на нашата област имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз. Целта на тези центрове е да укрепят важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те.

c