Сряда, 19 юни 2024

19.06.2024

Последвайте ни

Две нападения с участието на чужденци - българка и нигериец - бяха извършени в Рим

Две нападения с участие на чужденци бяха извършени по различно време в Рим днес, съобщава изданието "Джорнале пополаре". Инцидентите не са свързани помежду си и двамата им извършители са задържани от полицията.
Според информацията в първия случай 32-годишна българка, носеща брадва, е крещяла по пътниците в метрото на италианската столица на метростанция "Сан Джовани", след което е започнала да размахва брадвата срещу служителите по сигурността, появили се на мястото. Жената повредила с брадвата парапета на стълбището на входа на метростанцията. Заради инцидента били извикани и карабинери, които задържали жената. На българката е съставен акт за заплаха и нанасяне на щети при утежняващи вината обстоятелства.
Във втория случай 27-годишен нигериец, законно пребиваващ в страната, е ударил с дърво от облегалка на стол 50-годишна жена, чакаща автобус на спирка на площад "Чинкуеченто" в района на гара "Термини". На мястото пристигнала полицейска патрулна кола. При опит за задържане на мъжа, той започнал да рита и хапе полицаите, а накрая повредил задното стъкло на патрулната кола. Мъжът ще отговаря по обвинения за съпротива срещу длъжностно лице, наранявания и нанесени щети. Жертвата на нападението му е получила фрактура на крака.

c