Четвъртък, 27 юни 2024

27.06.2024

Последвайте ни

Ще поставят още камери за видеонаблюдение в градския парк на Добрич

Трето заседание на Консултативния съвет по сигурност към кмета на Добрич се проведе днес в бизнес залата на Общината. В заседанието участваха представители на Община Добрич, на Първо РУ на МВР, Общинска полиция и активни граждани, инициирали протестите по повод трагичния инцидент в Градски парк „Свети Георги“.  

По тяхно предложение в Парка бяха подменени осветителни тела с по-мощни, за да може да има по-голяма видимост и да не се допускат инциденти. Обхватът на тази дейност ще продължи и на други места в Градски парк „Свети Георги“, посочват от Общината. Сред набелязаните мери е и разширяване на системата за видеонаблюдение в Добрич с изграждане на допълнителни камери в парка. На днешното заседание комисията отчете дейността си за последните два месеца и прие нови мерки, свързани с опазването на обществения ред и превенция на престъпността. 

Консултативният съвет по сигурност към кмета на  Добрич бе създаден с цел да се обедният действията на институциите и да се набелязват мерки за противодействие на престъпни деяния.     

 

c