Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Добруджа записа победа с 2:1 срещу отбора на Спортист Своге

Добруджа - Спортист Своге 2:1
Голмайстори: 1:0 Преслав Йорданов /4-а/, 2:0 Преслав Славков /35-а/, 2:1 Джонатан Нсонде /77-а/
Добруджа записа победа с 2:1 срещу отбора на Спортист Своге в мач от 23-ия кръг на Втора футболна лига и прибави 3 точки към актива си. Точните попадения за домакините отбелязаха Преслав Йорданов и Преслав Славков, за гостите - Джонатан Нсонде.
Водени от новия старши-треньор Тодор Киселичков, жълто-зелените започнаха много силно мача и още в 4-ата минута поведоха в резултата. Здравко Серафимов подаде дълъг извеждащ пас към Преслав Йорданов. Топката срещна крака на защитник от Своге, той върна към вратаря, но Преслав Йорданов открадна топката и я вкара в мрежата на противника. 3 минути по-късно Димитър Пиргов отправи удар с глава, но вратарят спаси. В 13-ата минута отново Преслав Йорданов бе близо до втори гол. Той се изплъзна от защитата на Спортист, но ударът му тресна гредата. При поредна атака на домакините, в 35-ата минута юношата на Добруджа Преслав Славков отправи далечен плътен удар и топката влезе в мрежата за 2:0.
След почивката гостите се опитаха да обърнат мача и организираха няколко атаки, една от които завърши с точно попадение на Джонатан Нсонде в 77-ата минута. Добруджа продължи с добрата си игра, но не успя да запише по-изразителна победа.
През второто полувреме за Добруджа на терена се появиха Ангел Ангелов, Пауло Суарес и Иван Жечков.
В следващия кръг Добруджа гостува на Янтра Габрово. Двубоят е на 9 март, от 15.30 ч.
c