Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Добруджа не успя да победи Марек и загуби с 2:1 в Дупница

Марек - Добруджа 2:1
Голмайстори: 1:0 Николай Ганчев /38-а/, 1:1 Ангел Ангелов /45-а, дузпа/, 2:1 Христо Каймакански /65-а/
Добруджа не успя да победи Марек в Дупница и остава на пета позиция във временното класиране на Втора футболна лига. През първите 45 минути двата отбора отбелязаха по едно точно попадение. В 10-ата минута след пробив на Андриан Димитров, Ивайло Климентов отправи фронтален удар, топката попадна в ръцете на вратаря на Марек. Георги Аргилашки спаси опасно положение в 25-ата минута, след заучено изпълнение на домакините.
В 38-ата минута Димитър Пиргов изчисти топката на крака на Николай Ганчев, който я мушна в долния десен ъгъл на вратата на Добруджа за 1:0. В първите секунди на продължението Христо Каймакански задържа Раел Лолала в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Ангел Ангелов бе точен и изравни резултата.
След почивката на мястото на Николай Желязков влезе Стилиян Николов, а в 62-ата на терена се появи Преслав Йорданов, който замени Ивайло Климентов. Марек излезе напред в резултата в 65-ата минута, когато Христо Каймакански центрира, Георги Аргилашки не прецени добре удара и само изгледа как топката влезе в мрежата му.
През второто полувреме Борис Иванов се появи на терена, на мястото на Георги Пашов.
В следващия, 33-и кръг, Добруджа гостува на 18 май на Струмска слава.
c