Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Доброволци от четири училища от Добрич обедини програма "От връстници за връстници"

Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични вещества в Добрич организира събитие за учениците-доброволци от девети и десети клас на четири училища в Добрич, които работят по Национална програма за 8-11 клас "От връстници за връстници". Те бяха от Езикова Гимназия ''Гео Милев'', СУ ''Св. Кл. Охридски'', Професионална гимназия по аграрно стопанство и Професионална частна гимназия ''Райко Цончев''.

Събитието беше открито от Владимир Трендафилов, заместник-кмет по хуманитарни дейности и председател на Общинския съвет по наркотични вещества Добрич. Той приветства младежите и говори с тях какво ги мотивира да бъдат доброволци, какви са техните впечатления при работата им със своите съученици и какво ново са научили през тази учебна година.

По време на събитието около 40 ученици, групирани в 4 отбора, успяха да се опознаят, да тренират презентационните и креативните си умения и да покажат актьорски заложби, както и да спортуват на открито. Любезен домакин на събитието беше Център за защита на природата и животните Добрич. Всички получиха тениски от Общински съвет по наркотични вещества и ПИЦ по НВ Добрич.

В края на деня отборът, справил се най-добре и събрал най-много точки от всички предизвикателства през деня, получи сладка награда.

c