Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Добричките деца от Танцов Театър "Дея" завоюваха първите награди на международен танцов конкурс

С пет първи места и едно второ се завърнаха децата от Добрич от Танцов Театър "Дея" от медународен танцов конкурс

Танцов Театър ДЕЯ участва в международното танцово състезание MOVMNT International Dance Competition в град Русе, от където се върна с много награди, признание за таланта на младите актьори от Добрич.

Танцовият театър е с участници между 15 и 21 години и успя да завоюва пет първи и едно второ място в пет различни категории. Категориите, в които младежите са спечелили първи места са Contemporary, Lyrical, Lyrical Duo, Acro Dance и Modern, като в последното са взели и второто място.

Журито е било с представители от Италия, Румъния, България и други европейски държави. Участниците в състезанието са стотици и със сериозно представителство от чужбина.

“Емоцията е силна, гледахме изявите на другите състави, за да обменим впечатления и опит, много беше шарено. Нашите деца спечелиха публиката с изключително богата, почти театралната режисура на танците”, споделиха от Танцов Театър “Дея” за Про Нюз Добрич.

Отборът от Добрич е един от малкото, които имат собствен декор и изпълняват сложна хореография със сценарий и режисура. Децата от Добрич са се състезавали във възрастова група adult (възрастни), понеже в групата има младеж, който е студент и е на 21 години, което допълнително прави по-трудно децата да впечатлят журито, но именно това се е случило и са получили 5-те първи места.

c