Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Детски футболен турнир за купата на „Хиполенд“ - сред най-мащабните в Добрич през 2024 г.

Детски футболен турнир за купата на „Хиполенд“ ще се проведе през 2024 година. Той ще се проведе от 17 до 19 май в Добрич на стадион „Пионер“. Спортното събитие се организира от Българския футболен съюз с подкрепата на верига магазини „Хиполенд“.

Ще се играе футбол 5, като в турнира ще участват три възрастови групи – родени 2016, 2017 и 2018 година, съобщи за Про Нюз Добрич Николай Милков, областен председател на ОС на БФС.

Отборите ще са от Североизточна България – Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Балчик, Варна, Шумен, Силистра. В турнира ще вземат участие 24 отбора, като във всяка възрастова група ще има по осем отбора, разпределени в две групи.

За участниците в турнира „Хиполенд“ ще осигури купи и медали. Ще има подаръци и  аниматори, които ще забавляват публика и участници. На терена и по трибуните ще може да се види и хипопотамчето Хипо, с което всеки ще може да си направи снимка за спомен.

Отсега се очертава спортният форум да е най-мащабният детски футболен турнир в Добрич през новата година.

Николай Милков благодари на мениджмънта на „Хиполенд“ за грижата за развитието на детско юношеския футбол в региона.

От веригата пък заявиха намерение този турнир да стане ежегоден и защо не, да роди бъдещите звезди на българския и световен футбол

c