Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Детската танцова студия “Тошевче” с приз за най-атрактивно изпълнение на фестивал в Бяла

С участието си на тазгодишното издание “Танци край морето” в град Бяла, Детската танцова студия “Тошевче” плени журито и заслужено спечели приз за най-атрактивно изпълнение, съобщават от формацията. Ръководител на талантливите танцьори е Галина Костова.
Те още веднъж показаха, че българският фолклор е богат на танци, магични ритуали и прекрасна неравноделна музика, която и до днес изумява света. Това е богатство, което ние, българите не трябва никога да забравяме и пренебрегваме, а напротив – трябва да се възражда и пази за следващите поколения - в това вярва екипът на ДТС "Тошевче".

Фестивалът "Танци край морето" се проведе два дни на откритата сцена на площад "Европа". В продължение на 2 часа в магията на изкуството на танца публиката потопиха изпълненията на 15 впечатляващи танцови състава, представящи разнообразие от стилове.  

Танцовият фестивал “Танци край морето" е събитие, което събира на едно място талантливи танцьори в различни танцови жанрове. Изпълненията ще ви оставят без дъх, а вълнуващата атмосфера на морския бряг носи допълнително очарование на събитието. Този уникален фестивал представя най-доброто от различни танцови стилове, от класически до съвременни. Без значение дали сте любител на хип-хоп, латино танци или балет, тук ще откриете нещо, което ще ви впечатли и вдъхнови.

Организатор е Община Бяла и Народно читалище "Пробуда - 1928" град Бяла.

c